Over ons2019-09-20T11:32:03+02:00

GESCHIEDENIS

Op 1 augustus 2007 ging met de oprichting van De Groot Waterbouw een langgekoesterde wens van Dave de Groot in vervulling: een eigen bedrijf in de waterbouw.

Dave, die al jarenlange ervaring had in deze branche, is bescheiden begonnen met één schuit en één kraan. Daar is het niet bij gebleven; het bedrijf en het personeelsbestand zijn intussen flink gegroeid en het materieel is sterk uitgebreid. Hierdoor kan goed worden ingespeeld op de behoeften van de klant en kunnen grotere projecten worden uitgevoerd.

Vrij snel na het begin heeft De Groot Waterbouw het oudste nog bestaande baggerbedrijf van Aalsmeer overgenomen. Een unieke kans om aan de bedrijfsactiviteiten van De Groot Waterbouw ook baggerwerkzaamheden toe te voegen. Op 1 januari 2008 is Baggerbedrijf M. Joore opgegaan in De Groot Waterbouw. Hiermee werd de kennis en de jarenlange ervaring van M. Joore gecombineerd met het jeugdige enthousiasme van De Groot.

  • dave-met-broer
  • t-vd-vilst
  • baggerschuit
  • zelus-klaar-voor-gebruik

De afgelopen jaren is De Groot Waterbouw uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf en hebben de medewerkers samen met opdrachtgevers op veel plekken in Noord-Holland en daarbuiten mooie projecten gerealiseerd. De Groot Waterbouw voert opdrachten uit voor provinciale en lokale overheden, bedrijven én voor particulieren.

VOORBEELDEN VAN UITGEVOERDE PROJECTEN VINDT U HIER

CERTIFICERING

De Groot Waterbouw hecht veel waarde aan kwaliteit. Dat blijkt natuurlijk in eerste instantie uit het eindresultaat van de opgeleverde projecten en uitgevoerde diensten. Daarnaast stelt het bedrijf hoge eisen aan zichzelf. Om de kwaliteit te waarborgen onderwerpt De Groot Waterbouw zich regelmatig aan toetsingen van certificatie-instellingen. Bij deze periodieke toetsingen wordt geverifieerd of nog steeds wordt voldaan aan de eisen voor certificering.

Een kwaliteitsgarantie voor u als (toekomstige) klant.

Wij zijn VCA gecertificeerd2019-08-30T13:37:39+02:00

vca-de-groot-waterbouwDe Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers (VCA) is een certificeerbare controlelijst voor aannemers waarmee zij aan kunnen tonen dat zij veiligheid, gezondheid en milieu beheersen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer. Tevens bevat deze norm aanvullende eisen om het veiligheidsbewustzijn tijdens het werk te verhogen. Er is daarnaast voor uitvoerende medewerkers een VCA-examen. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen Basisveiligheid (Voor operationele medewerkers) en Veiligheid voor operationeel Leidinggevenden (VOL-VCA). Het bijbehorende certificaat is tien jaar geldig en geeft aan dat de medewerker in ieder geval op de hoogte is van de geldende veiligheidseisen. Door zogenaamde toolboxmeetings wordt deze kennis regelmatig up-to-date gehouden.

Wij zijn ISO 9001 gecertificeerd2019-08-30T13:38:39+02:00

iso-de-groot-waterbouwVolgens deze standaard moet het kwaliteitsbeleid op papier staan en moet dit beleid bekend zijn bij alle medewerkers. De organisatie moet zorgen voor het verhogen van de klantentevredenheid, door te voldoen aan de eisen en wensen van de klanten en aan de wettelijke eisen die van toepassing zijn op het product of de dienst van de organisatie. Daarnaast moet de organisatie de bedrijfsprocessen beheersen en dit tevens kunnen aantonen. Nadat een externe audit heeft plaatsgevonden, kan de organisatie een certificaat ontvangen waaruit blijkt dat zij voldoet aan de eisen van de standaard. Dit is een teken voor de organisatie en haar klanten dat de organisatie op een vooraf gestelde en gestructureerde manier aan kwaliteitsmanagement (zorg, beheersing en borging) doet. Dit is echter geen garantie voor een kwalitatief goed product.

Wij zijn SIKB gecertificeerd2019-08-30T13:40:46+02:00

sikb-de-groot-waterbouwSIKB is een netwerkorganisatie waarbinnen overheid en bedrijfsleven samen praktijkgerichte kwaliteitsrichtlijnen maken voor (water)bodembeheer en archeologie. SIKB doet dit op een manier die praktijkgericht en bottom-up is. Werken aan kwaliteitsverbetering is het verder helpen van “best practices” en bevorderen en verspreiden van kennis en kunde. Kortom, het betekent werken met mensen en daarbij is communiceren en kennisuitwisseling van groot belang.

BRL SIKB 7500 protocol 7511 (erkend onder nummer K56385)