Geschiedenis


Op 1 augustus 2007 is De Groot Waterbouw van start gegaan. Daarmee is een lang gekoesterde wens van Dave de Groot om zelf een bedrijf in de waterbouw te starten, in vervulling gegaan. Dave, die al een jarenlange ervaring in deze branche had, is bescheiden begonnen met één schuit en één kraan. Daar is het niet bij gebleven; het bedrijf en het personeelsbestand is intussen flink gegroeid en het materieel is sterk uitgebreid. Hierdoor kan goed worden ingespeeld op de behoeften van de klant en kunnen grotere projecten worden uitgevoerd.

Vrij snel na de start heeft De Groot Waterbouw het oudste nog bestaande baggerbedrijf van Aalsmeer overgenomen. Een unieke kans om de bedrijfsactiviteiten van De Groot Waterbouw ook op baggerwerkzaamheden te kunnen richten. Op 1 januari 2008 is Baggerbedrijf M. Joore opgegaan in De Groot Waterbouw. Hiermee werd de kennis en de jarenlange ervaring van M. Joore gecombineerd met het jeugdige enthousiasme van De Groot.

De afgelopen jaren is De Groot Waterbouw uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf en hebben de medewerkers samen met opdrachtgevers op veel plekken in Noord-Holland en daarbuiten mooie projecten gerealiseerd.

De Groot Waterbouw voert opdrachten uit voor de provinciale- en lokale overheid, bedrijven én voor particulieren. Voorbeelden van uitgevoerde projecten vindt u hier.